Dinkelbaguetter, superlätta att göra...och roligt!
2 paket jäst à 50 g
1 liter fingervarmt vatten
½ dl rapsolja
1 ½ msk salt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2,8 liter siktat dinkelmjöl
- Smula ner jästen i en rymlig degbunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, solrosfrön, pumpakärnor och mjöl. Arbeta samman till en smidig och fast deg.
- Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.
- Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och rulla ut varje bulle till en ca 25 cm lång längd.
- Tvinna varje längd och placera på bakplåtspappersklädda plåtar, 3 eller 4 bröd på varje. Strö över lite mjöl. Täck med bakduk och låt jäsa i 20 min på varm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 C.
- Grädda i ugnens mitt i 15-20 min. Ta ut och låt bröden svalna på galler. Servera till ost eller med lite flingsalt och en god olivolja
Detta receptet kommer från tidningen Lantliv Mat & Vin. Helt fantastisk tidning och helt underbara recept. Har redan gjort fyra stycken därifrån...
Testa att göra dessa en ledig dag/kväll, det går alldeles utmärkt att frysa in dom sen och tina upp dom. Lägg in dom i ugnen lite, så känns de som nybakta!
Kommentarer
Postat av: svalan
De ser ju jättegoda ut! Måste provas! Snor ditt recept om det går bra! Kram
Trackback