Pioner i massor




Pion i knopp i mina föräldrars trädgård.



Pion i blom med humlor, så vackert



Och pioner i massor...utslagna och med knoppar kvar...habegär!

För övrigt var vi och tittade på ett hus idag, mest för skoj då vi flyttade in i vår lägenhet för ca 11 månader sen.
Men trädgården var full av pioner och vallmo...åhhh! Bara det gör att huset stiger i önskan.

-Lady Pion-


Mys på balkongen...

Kom ni håg att jag visade er tygerna som jag köpte på Åhléns för ett tag sedan? Dom har legat i påsen och gett mig skuldkänslor för att inte fått visa upp sig. Så idag tog jag tag i det och satte mig på balkongen och sydde fyra kuddfodral och en duk. Passade på när jag var hos mamma och pappa och vattnade blommorna att plocka med mig lite rosor...



En kvadratisk rosduk fick det bli



Här är dom fantastiskt fina rosorna som mina föräldrar har i trädgården, och i bakgrunden ser ni kuddfodralen som jag sytt i två olika tyger. Så kan vi vända efter humör. Rosor eller randigt. Längst upp i högra hörnet ser ni pionbusken, kan säga att den har blivit kraftigare, men jag kommer få vänta i två eller tre år innan den ger blommor...ahh. Kommer aldrig kunna hålla mig.



Här ser ni kuddarna på nära håll, jag tycker verkligen om dom, lite romantiskt på balkongen. Nu fattas bara mannen, ett glas vin och lite god mat så blir jag toppennöjd. Men det har börjat blåsa upp och jag tror att det kommer börja regna vilken minut som helst, så måste ut och rädda mina saker.

- Lady Pion-


Senaste loppisen...



För någon vecka sedan var jag och mannen och loppade lite saker till hemmet. Det blev en sån här liten söt sockertång, som vi har lagt i burken vi fick av Fröken Svala. Sockerburken står framme på köksön i köket, tillsammans med två silverbrickor fullproppade med saker. Det är inte så många som använder socker i kaffet förutom min älskade pappa. Därför så ville jag ha en liten tång så han kan ta sockerbitarna till kaffet. Förresten så har jag nu uppgraderat sockerbitarna till mokkabitsocker istället, vet att pappa använder det mest. Skillnaden för er som inte vet, är att mokkabitsockret är i mindre format än vanligt bitsocker. Så nu pappa får du komma in och dricka kaffe....



Stilleben på köksön




Köpte tre stycken ljusstakar med, en som ska hänga i hallen och sprida ljus i vårt hem. De andra två är ett par som är i mässing. Älskar dessa, tycker att dom har en lite orginell form och dom står nu på vårt köksbord och väntar på att bli tända.

Detta är allt för denna dagen, har lite mer bilder som jag ska visa på saker i hemmet som jag har mig kär, men ni får hålla er lite. I dag blir det till att sy kuddar, är inte lika soligt idag, så passar på.

- Lady Pion-


Glad midsommar...

img_0268 (MMS)

Glad midsommar önskar jag er allihopa! Själv har vi precis ätit lunch, matjesillmacka! Mums! Ikväll väntar ännu mer sill, snaps och grillat med goda vänner.


Royalistmiddag

I helgen som var hade vi en royalistmiddag tillsammans med goda vänner. I inbjudan stod det kungligt klädd och det var fri tolkning. Vi hade alla klätt upp oss och var på festhumör. Denna middag hade vi planerat i några månader, och nu var det äntligen dags. Här kommer lite bilder från middagen, om ni klickar på bilderna så blir dom större.


Dekorationskronor som vi hade lagt ut på bordet.


Det dukade bordet med nyinköpta ljusstakar dagen till ära.


En rosett på varje stol, allt för att göra det lite mer festligt. Ett bra tips att förändra en stol med billigt medel, kanske kan användas nästa gång du har fest eller bröllop.


Till förrätt som jag och Markus stod för: En oxfilésallad med rödbetor, sparris, ruccola och en dressing på pepparrot, citron.

.
Till varmrätt som paret Larsson arrangerade: Ört och ströbrödsbakat Berberie ankbröst trancherat i tunna skivor med en tryffeldoftande blomkålspure och potatis terinne smaksatt med timjan och parmesan. Till detta serverades även en balsamikoreduktion med fikon.


 Paret Carlborg/Gustavsson stod för desserten som var: jordgubbsmoussetårta med rabarber och vaniljfyllning med tillbörligt garnering.


Självfallet var tvn på hela dagen och kvällen, men vi hade bara på den i bakgrunden, och hade annan musik på, förutom när talen kom. Så vackra tal, så vackert brudpar.


Markus och jag, värdparet

Vi hade så roligt, jätteskoj att få klä upp sig och agera kungligt.Maten och dryckerna var helt underbara, skoj att vi delade upp rätterna, så blir det lite mer hemligt vad som serveras. Redan dagen efter påbörjades planering för nästa cheeriotema.

Nu är det dags för sol, och lite lunch.


Semester på Kreta...

En vecka på Kreta....



I morgon bitti går planet till Kreta. Det ska bli så skönt att komma iväg och få unna sig att slappa...vi har som sagt bokat ett all inclusive hotell...härligt värre! Därför kommer det inte att bli någon uppdatering på bloggen på en vecka. Men sen kommer bilder och berättelse om hur det var.

Ni får ha det så bra här hemma och sköt om er! För mig leker livet just nu och hoppas att det gör det hos er med!

Kram kram


Ellos...träning...jobb...Kreta...


Världens finaste bukett!



Var på lunchmöte i fredags med min handledare på Ellos, Sofia. Vi pratade om praktiken, framtiden m.m. Åkte till Ellagården, ett jättemysigt ställe där vi satt ute i den underbara solen och bara njöt av fredagen och maten. Åkte sedan tillbaka till Ellos, där Sofia hade skrivit ett jättefint kort till mig och den här fina buketten fick jag! Sofia hade prickat in mina favoritblommor, som ni vid detta laget redan vet...pioner! En så otroligt fin bukett, som nu står på köksbordet och förgyller min vardag.

Vill passa på att tacka Sofia ännu en gång för praktikplatsen och för allt som jag har lärt mig av henne. Sofia har varit helt underbar och har så otroligt mycket kunskap och erfarenheter. Har verkligen trivts på Ellos, på den lilla avdelningen och hoppas att dom har varit nöjda med mig med!

Har nästan nått mitt mål, har nu gått ner nästan sju kilo på åtta veckor...än så länge är det lite kvar, men det är så roligt att det går neråt och att jag mår bra. Det är framförallt viktigast, att jag mår bra och att jag känner mig bra.

Har två jobb på gång, men inget är färdigt ännu, inga papper skrivna så än så länge får ni hålla till tåls...men jag är så nervös nu...inom en timma så ska jag få svar!! Pulsen är hög kan jag säga, kanske ska sätta på mig pulsbandet och mäta lite.

På torsdag morgon, åker jag och Markus till Kreta! Hittade ett all inclusive hotell...så här ska slappas och bara njuta. Beställde tretton böcker till mig som jag ska ha och underhålla mig med, tror dock inte att det kommer räcka...men men!

Nu får jag nog ta och göra något här hemma...är så nervös att jag spyr snart!

Kram kram och sköt om er!


Tips på underbar bok



Fick denna underbara bok av min älskling. Han hade köpt den till mig ;) Har första boken i denna serie och jag älskar den. Så i helgen ska jag bokfrossa och inspireras. Om en liten stund kommer Markus systerson och ska sova över hos oss. Vi ska grilla korv, äta godis, se på tv och mysa...i morgon väntar utflykt och picknick...

Kram kram och ha en bra helg
p.s. Stort grattis Ia på din examensdag, bra jobbat!! d.s


Examenspresenter


I helgen var det firande av min examen. Har pluggat i två år och nu är jag äntligen färdig. Som det ser ut nu, så kommer jag ha sommarlov, men man vet aldrig vad som händer. Markus hade på fredagen fixat en överraskningsfest för mig. Han hade beställt mat, fixat dricka och allt var klart när jag kom hem. En efter en droppade gästerna in för att fira mig. Så roligt när jag inte har någon aning vilka som ska komma, utan det är bara att vänta och se...lite svårt när jag är så nyfiken!




Fick presentkort av mannen min på en massage...åh vad gott. Fick från svärföräldrarna ett presentkort på kläder. Markus hade köpt en champagne till mig med, som vi ska öppna vid något bra tillfälle.



Blommor i massor fick jag: Emma och Ia som inte kunde komma hade skickat en pionbukett med blomsterbud. Av Hanna och Mattias och Annika och David fick jag två stycken jättefina orkedéer, dom är lite mindre än vanliga. Jättefina, med mycket utslaget och många knoppar kvar.



Fick av Anna, Andreas och Emma lite mer margretheskålar och lock...har nu äntligen den minsta som är så pytteliten...fick även ett gummiband till träningen, kommer användas flitigt! Av syster yster, Daniel, Ebba, Lotta, Per och Evelina fick jag ett smyckeskrin. Så fint, som jag redan har en plats till, i alla fall i huvudet. Den får komma till sin rätt när sovrummet är färdigt. Av Tina, Mattias och Nils fick jag det urgulliga setet med porslin. En kanna, en burk och en fat/skål som jag ser framför mig kommer användas flitigt.

På söndagen var det dags för våra familjer att komma in till oss och äta middag. Det blev examensfirande för mig, morsdag för våra mammor och födelsedagsfirande av svärmor. Tre flugor i en smäll.




Av Åsa, Robert, Hampus, Hugo och Lova fick jag lite plantor, närmare bestämt en paprika och en tomatplanka. Ska verkligen försöka hålla dom vid liv, och hoppas på att få lite grönskaker i gengäld. Av svärföräldrarna fick jag förutom p-kortet även ljuslyktor till balkongen. Av mina älskade föräldrar fick jag en korg som jag länge trånat efter (mamma och pappa har haft den hemma och jag har ryckt i den flera ggr.) I korgen var det planterat en potatisblomma samt en liten vit blomma som jag inte har någon koll på.

Tack så mycket alla som kom och firade mig, på fredagen och på söndagen. Det var så roligt att ni kom, och hoppas att även ni hade roligt! Vill även passa på att tacka igen för alla presenter som jag fick!

Kram kram på er allihopa och tack för att ni finns i mitt liv!


Jobb, sol och SATC...

Vill bara börja med att tacka mamma för kommentaren...du är för söt! I am on my way...

Idag är det jobb på Village som gäller några timmar. Hade lite timmar kvar, så igår var jag en lagerråtta och städade på lagret...vilket behövdes!! Men efter jag svept runt där en stund så såg man golvet, tomma hyllor och skräpet borta. Idag ska jag börja inventera...Efter det ska jag speeda hem med cykeln för att kunna njuta av solen, kanske blir det en promenad...kanske blir det en stund i solstolen. Ikväll är det dags för Sex and the city filmen. Det är jag och granntjejerna som ska gå. Ska bli urmysigt. Hade dock velat dricka lite cosmopolitan och snacks, men det är det förbud på. Sprang igår uppe på Hjortgården med min träningsgrupp, fyra kilometer...hamnade med de som håller träningarna...bra gjort! Höll ett något högre tempo än vad jag skulle gjort annars...men det var skönt.

Har tagit bilder på alla mina presenter, det kommer...kanske i eftermiddag, men nu är det hög tid att göra sig i ordning för jobbet!

Kram kram på er



Bjuder dock på en bild, Markus fick denna av sin mamma. Ett weberförkläde...tror ni att maten kommer smaka bättre för att man har detta???


RSS 2.0