Spöklampa

Fyndade den här lampan på Vinden i lördags. Det satt en skärm som hade sett sina bästa dagar, så jag ryckte bort det och gjorde en provisorisk lampskärm av mormors gamla duk. Men ju mer jag tittar på den så vill jag nog spara den så, kanske bara måla foten svart. Men det får vi vänta med tills vi tapetserat om här hemma. Vad tycker ni om lampan och stylingen???



Nu är det dags för mat och sen blir det tv-kväll med äntligen hemma...

kram kram


Äntligen helg...


Äntligen är det helg, dock har jag inte haft en så ansträngande arbetsvecka. Hann vara på praktiken en dag, så grymt skoj, så jag tänkte att jag skulle fira med sushi som jag älskar (älskade). Men det verkar som jag åkte på någon matförgiftning för det tog inte många timmar innan jag började må illa och fick besöka toaletten...Har legat i två dagar hemma och inte mått bra, knappt fått i mig mat, men det verkar ordna upp sig nu. Under dagarna har jag sovit, tittat på all tv som finns från natt till natt och även läst en av mina favoritböcker, Inred och dekorera ljust och lantligt som ni kan hitta billigt på adlibris.

Ha nu en skön helg allihopa


Första dagen!

Nu är jag hemkommen efter första dagen på praktiken. Och hur var det? Helt underbart och så roligt!
Kommer verkligen att ha mycket att göra hela tiden och få göra olika saker. Idag var det mycket information som skulle in i mitt huvud, och jag har nog säkert hälsat på fyrtio personer...och så fick jag designa en julstrumpa som ska komma till julen...Skoj att kunna kalla sig "designer"...hihi!

Nu ska jag ta en öl och sushi...mums!

Kram o sköt om er!

Röj...

Nu är jag nästan klar med röjningen...kommer nog få göra detta snart igen...tyvärr! Men fick slängt två blåa IKEA kassar med kläder! Hjälp! Har knappt något kvar...Här kommer lite bilder på hur det blev. Han även med att plantera lite ute, så härligt. Får hoppas att dom klarar sig.

 

 



Nu är det dags för tv-kväll, först äntligen hemma och sen desperate...till det tar jag ett stort glas vin.


Ögonen i kors...

Ja, nu är jag helt slut och mina ögon går i kors, benen orkar inte mer, men suget finns kvar!!! Idag blev det IKEA besök, det blev förvaringssaker och ljus...Inte så ovanligt när jag handlar! Det kommer bli så bra här hemma och är riktigt sugen på att fortsätta men det blir i morgon!

Har hört rykten om att Markus trodde att bilen skulle vara baktung...Nej det var den inte, och bankortet är heller inte övertrasserad. Stod i kassan med två vagnar, massa varor och skulle dra vårt IKEA kort, då säger den trevliga (riktigt bra service) att kortet är utgånget. What??? Ja, det gick ut i november och eftersom det står på Markus så fick jag inget nytt. Nähä! Testade ett annat kreditkort...nopp, kreditgräns för snål. Fick ringa min kära mamma och be henne föra över pengar. Tack! Så medan jag väntade på pengarna så stod jag och skämdes ögonen ur mig! Men det gick bra sen och bilen styrdes hemåt med ett pitstop hos Sandra där det lämnades varor.

Nu ska jag ta en kopp te och njuta av måndagskvällen. Utlovar bilder i morgon när jag är färdig med röjandet!

Sov gott allihopa!

Måndag = röj!!



Nu är det dags för mig att ta tag i röjandet av garderober...När vi flyttade in slängde vi in allt i garderoberna och det är ingen ordning någonstans. Lite varstans finns det galgar, böcker, skräp m.m...det finns inte samlat! Ska börja med gästrummet o hallen och sen fortsätta runt i lägenheten.  Ska ta o röja, skänka kläder och i morgon eller eftermiddag blir det IKEA besök för att fixa färdigt...
Självfallet tar jag kaffepauser med och dricker i mina favoritmuggar från Filippa K, min absoluta favorit är den som är högst upp, ser ut som att det är målarstänk!

Kram kram i röjandet och trista vädret


Härliga lördag...

Idag ska jag hjälpa Markus kusin att flytta, ska blir roligt att dom kommer lite närmare iaf, nästan så att man kan cykla till varandra i sommar. Idag är det även mammas födelsedag, grattis älskade mamma! Det blir födelsedagsmiddag där lite senare med brorsan, fru o barnen.


En fång med rosor till dig mamma!

Fick förresten mitt efterlängtade samtal igår, och på onsdagn börjar min praktik på Ellos, Home. Ska bli så skoj och lärorikt att få vara där. Det känns bra med magkänslan.
Dags att sätta fart...Puss o Kram


Fredag....härligt!

Sitter i min kammare så här på fredagsmorgonen och ska börja min dag...först blir det tefika hos Hanna som jag inte träffat på länge och sen blir det ett härligt spinningpass för att börja helgen! Efter det ska jag städa hemmet så att det är fräscht inför helgen och åka och handla lite mysmat! Väntar på telefonsamtal om praktikplats, vi håller tummarna! Ha en skön fredag nu, och konserten igår kan beskrivas med ett ord: magiskt!
Puss o Kram på er nu


Loppfynden...

Fick när jag fyllde år förra året, ett presentkort på Vinden av kära Hanna och Mattias. Kan säga att tanterna hade inte riktigt koll på hur man utfärdade ett presentkort berättade Hanna. I alla fall, fick detta och jag har gått o sugit på den karamellen länge vad jag ska handla.
Igår slog jag till på dessa fina faten. Ett är lite djupare och båda har kanter. Ska leta efter små sockerskålar eller liknande och limma ihop, så att det blir ett högt fat. Så när jag är klar med det kommer bilder, jag lovar. Men nu får ni hålla tillgodo med fynden...

Nu är det dags att sätta igång med dagens skörd av arbete och ikväll är det konsert som hägrar...KENT!


Vinden...

Jag har loppat...bilder kommer inom kort på mina fynd! Kan ni gissa vad det blev för något???


Formar...loppis


De här söta formarna som man egentligen använder i bakning, loppade jag på mitt favoritställe i Alingsås...Vinden! Tror jag köpte dessa och en annan modell för 15 kr...det tycker jag är fynd. Jag har aldrig använt dom i bakning, utan det fick bli ljushållare istället...Hoppas att jag kan ha dom ute på balkongerna i sommar, men vinden kommer väl blåsa ut ljusen tyvärr.

Kram kram på er


Sommarkväll...


Visst längtar vi till sommaren och till varma härliga sommarkvällar??
Söndagen den 28 mars är det dags att byta till sommartid...
Sommar, sommar, sommar...kom!


Påsk



Om några veckor är det påsk, ska till andra sidan av Sverige för att fira in påsken och födelsedagar i Kalmar.
Har inte påskpyntat hemma, tror inte att jag gör det, om jag inte får såna här fina ägg förstås...den här bilden  med påskägg kommer från Lantlif.
Det blir nog bara lite fina påskliljor och lite påskris.
Nu är det dags att sätta sig med dagens sysslor, jobbsök och kaffe i solen.


Brevlådan...



För några timmar sedan damp månadens Lantliv ner i min brevlåda. Den är min inspirationskälla till inredning, jobb och även mitt liv. Det är alltid lika mysigt när den kommer, tar mig en kopp te eller glas rött vin och sätter mig o njuter en stund för mig själv....härligt!


Dagens...

Har efter jobbsök, promenande och mycket kaffedrickade blivit hungrig och idag blir det färsbiffar kryddade med fetaost och soltorkade tomater i en tomatsås...mums säger jag!


Pion


Det är lätt att bli pionfanatiker när man får se en så här vacker bild.
Den här bilden är tagen i Falköping sommaren 2009 på midsommarafton

Lady Pion

Nu har jag efter ett grymt långt uppehåll kommit tillbaka och det i ny form...välkomna till ladypion.blogg.se
Namnet kommer ifrån att jag älskar denna fantastiska vackra blomma! Den är en av de allra praktfullaste primadonnan i trädgården, och det är väl jag med? Lady kommer ifrån att jag både älskar alla filmer om livet runt 1800-talet i England, och hoppas att jag kanske i mitt dåvarande liv var en Lady...

Välkomna och stig in i min värld av tankar, mitt liv, bilder och inredning


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0