Bloggtips

Kom in på den här bloggen av en tillfällighet och jag är redan förälskad!
Gå in o kika, den är en inspirationshjälp och ger en lust att vilja mera.



Bilden kommer från blomsterverkstads blogg som du hittar här.

Kram kram, idag ska jag på intervju så håll alla era tummar och tår för mig!



Vårt hem

Här kommer lite bilder hemifrån oss, tagna av min nya telefon! Hyfsade bilder. Saknar att jag inte kan blogga via telefonen, men väntar och hoppas att det kommer komma en applikation som gör att bloggandet blir bättre...men så länge så får jag ta bilder, spara dom på datorn och sen lägga upp dom...


Praktiskt att ha oljorna, kryddorna och saltet precis vid spisen och ugnen...bara att krydda på.


Köpte en liten bricka för tio kr på Vinden, bra att ha karen på så kommer allt spill på den istället för på skivan plus att den är fin!


Litet brickarrangemang på soffbordet.


Fick dena fina lavendel av gulliga Anna, när hon kom o fikade förra veckan!

Nu är det dags för lite kaffe och sen en god försenad lunch!
Kram kram



Fest i slott & koja...IKEA




Ikea har släppt sex stycken festteman, där dukning, lokal, och maten står i fokus. Det är i samband med det kungliga bröllopet i sommar som Ikea har kommit på idén med festkampanjen. Ut och ha fest! Bilderna är så otroligt vackra och alla bord och bilder är stylade av Lo Bjurulf och plåtade av den kända fotografen Denise Grünstein. Det finns receptförslag av självaste Leif Mannerström och du kan få tips av inredarna.

Sen kan du själv vinna en bröllopsfest, genom att fria på Facebook...Då kan du och din kära vinna en romantisk bröllopsfest med allt ni kan drömma om. Tänk dig att komma direkt från vigseln till en festlokal dekorerad enligt temat fransk romantik. Massor av blommor, en fantastisk dukning och en plats där hela miljön känns som tagen ur en saga. Ni vinner stylingen, alla blommor, hela den läckra dukningen och en trerätters middag komponerad av Leif Mannerström. Allt beräknat för 50 gäster.


Bilderna kommer från ikea.se/fest

De två sista bilderna är temat fransk romantik och visst ser det härligt ut?
Kanske lite väl romantiskt och gulligt, men i den slitna lite ruffa lokalen, hade inte jag sagt nej!


Varför?

Varför får jag inte det jag vill ha??

Den frågan ställer sig nog många i livet, stora som små.
Och du kanske inte alltid vet vad det är du egentligen vill ha, därför får du det inte. Du kanske får det du vill ha, fast i en annan form. Jag anser att oavsett vad du gör, om det handlar om att ta ett "skit" jobb, göra uppgifter som inte tillhör ditt bord, så om du gör det bra och efter din förmåga så kommer du i slutändan på det du vill ha. Vägen kanske inte alltid är så rak, men det gör inget. Du kommer alltid att lära dig något, som i slutändan gynnar dig.

Men varför är det då så svårt att inse detta? Jag är själv likadan, att jag deppar ner mig och blir fundersam. Men efter denna helgen med underbara tjejer, så har jag insett att livet är inte rakt och allt du gör påverkar dig och du blir starkare människa både privat och som yrkes.

Nu är det dags att ta tag i MIG själv igen!

p.s...var lite trött, stressad och tankarna någonannastans så jag slängde min matkasse full med mat och dyra lådor rätt ner i sopbingen. Som tur var kunde jag ringa till min sambo, som fick gå ner i soprummet. Där stod matkassen i bingen så fint...kanske dags att börja tänka lite mer på morgonen...d.s


Så här...

img_6807 (MMS)

Så här ser rummen ut på Vann spa. Vi har badat, njutit, druckit goda smoothies med timjan o nu är det dags för vin o god middag! Kram kram på er


Royal...

I dagarna dimper det ner en inbjudan till royalistmiddagen som äger rum (gissa vilket datum), den 19 juni när det är stor bröllopsyra i hela landet.


Bilden är lånad från www.dkb.firstsight.se

Mönstret i den visuella profilen kommer ursprungligen från Drottningholms slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Kung Oskar I och Drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade mönstret.

Ursprungsmönstret har renodlats för att ge ett mer stiliserat intryck. Dessutom förstärks den personliga prägeln av den svenska tronföljarkronan. Stjärnan är en variation på Nordstjärnan, som är en välkänd nationalsymbol.



Dags för spa, men håll utkik i era brevlådor....


Det är svårt.....

MEN DET GÅR ATT SE PÅ DET BÄSTA MATLAGNINGSPROGRAMMET NÄR JAG INTE ÄTER KOLHYDRATER...JAG PRATAR OM VAD BLIR DET FÖR MAT MED PER MORBERG! DAGS ATT KRYPA TILL SÄNGS SNART, HAR HAFT EXAMENSREDOVISNING IDAG O SEN KÖRT BOX.

Vann, vann, vann spa......






Vatten inne och ute. Stora Tjärnen, Lilla Tjärnen och på andra sidan panoramafönstren, Gullmarn. Med en fjord på utsidan och sex pooler och kar i olika former här inne har du nästan obegränsade möjligheter till avkoppling i vatten. Utöver bad har du tre sorters bastu, relaxytor och ett stort urval tränings-, behandlings- och avkopplingsformer att välja bland. Inget rum är det andra likt och det finns en tanke bakom alla material, varje ljusstråle och detalj – här ska du kunna koppla av utan ansträngning. Stora Tjärnen med sin svarta botten, mörkgrå väggar och indirekta belysning är en mystisk, lugn och vilsam miljö. Ett dopp här är en bra start om du kommer direkt utifrån och är stressad, trött eller bara i behov av att få vara med om något nytt. Kliv ner i vattnet och släpp allt annat så känner du snart hur lätt du flyter.

Så här skriver Vann på deras hemsida om spa avdelningen som jag o tre tjejkompisar ska iväg på i helgen...

Låter väldigt härligt och avkopplande eller vad säger ni?

Varje år åker vi tjejer iväg på spa resa runt den här tiden, och grabbarna har grabbspa, det vill säga: öl, bowling, mat, utekväll, pizza dagen efter m.m

Det ska bli så underbart att få koppla av tillsammans med tjejerna, få behandling, basta, poola, promenera, dricka gott, äta gott och bara få vara så tjejiga som vi kan vara.

Bilderna kommer från Vanns hemsida

Idag blir det nog ingen träning för mig, har så ont efter två intensiva träningsdagar på raken, så det får bli en promenad och förbereda mig för morgondagen med examensredovisning.

Just det, ska kanske leka lite med min nya telefon...om jag nu får köpt den idag vill säga

Kram kram

 

 


Ny vecka, nya tag


I helgen blev det som sagt altanbygge. Det kommer bli så bra när vi är klara med allt och vi får njuta av altanen. Det som fattas är en liten bit med plankor, lamporna i golvet, blommor, ljus, grillen och så vi tillsammans med ett gäng vänner. Jag ska bygga en liten sak till altanen, som vi kan ställa saker på eller använda som en extra sittplats. Ska bli skoj för en gångs skull att fixa och dona på altanen. Har inte tyckt att det varit så roligt förut, då vi inte hade så stor balkong och grannen under var en otrevlig typ. Men nu är det andra bullar.

Den här blomstertrappan ska få komma hem till mig snart. Köpte den till min mamma för många år sedan när jag jobbade på Village, och nu vill hon ge den till mig. Man tackar!

 

Blomstertrappan från Village, bilden lånad från bloggen
hemma hos jessica.

Apropå bullar, som jag inte får äta på tio veckor, så gick det väl sådär i helgen. Det var svårt med min matklocka att pricka in, antingen var jag inte hemma eller så hann jag inte. Så framöver måste jag verkligen planera mina helger bättre. Idag, är det dags för gruppträning igen och är så taggad. Börjar känna mig som en annan människa och ska snart börja få rutin på träningen och framförallt maten. Fick av min älskade far ett bidrag till min pulsklocka som jag önskat mig. Den ska hjälpa mig med träningen och motivera min ännu mer. Så idag, blir det nog ett köp av denna.

Bilden är från Polarpuls.

I veckan blir det annars träning, matupplägg, träning inför opponering och redovisningen av examensarbetet. Ska även försöka träffa Anna, som jag inte träffat på alltför lång tid. Och sen till helgen är det spa som hägrar...härligt!

Dags för mitt första mellanmål för dagen. Kram kram i solen


Altanen...

photo-0133 (MMS)

Altanen är nästan färdig, möblerna ute! Nu väntar vi på grill, blommor o sommar! Kram kram


Otroligt vackert!

När vi var i Skagen, hittade vi en blomsterbutik som var helt underbar. Mycket fina inredningsaker, arrangemang, krukor och utanför ett helt hav med blommor. Så otroligt roligt attt gå och titta på och känna, dofta och framförallt få inspiration och köplust. Såg dessa fina pionerna som kostade 48 danska kronor, ca 70 kr! Billigt!Det kan jag säga att det finns inte här hemma i Alingsås. När jag köpte förra året så kostade dom 35 kr styck!! riktigt dyrt, men så är dom mina favoritblommor och därför betalar jag det gladeligen. Men om ni är i Skagen, så ligger det centralt, så passa på att gå dit och shoppa eller få inspiration. Åh, skulle vilja ha allihopa.



Underbara, vackra, älskade pioner







Så här fin butik skulle jag vilja ha...en dröm men kanske verklighet någon dag


 


En dag var vi även i Hirtshals, på Nordsjömuseet och fick se en massa fiskar, sälar, hajar m.m. Det var skoj att se barnen bli uppspelta och även vi vuxna. Sen var vi vid en fyr, passade på att fika i solen, tog skydd vid ett av husen. Det blåste något fruktansvärt vid havet (konstigt). Fick även se årets första ringlande sak, en snok. Usch. Tycker fortfarande att jag kan se den ringla framför mig...Vi gick upp i den 35 meter höga fyren tillsammans med barnen, kallt och blåsigt, men vackert att se ut över havet, Hirtshals och ängarna!

Dags för helg, med trallbygge, träning, konsert och förhoppnings träff med kompisar.

Kram kram


Dinkelbaguetter, superlätta att göra...och roligt!


8 baguetter

2 paket jäst à 50 g
1 liter fingervarmt vatten
½ dl rapsolja
1 ½ msk salt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2,8 liter siktat dinkelmjöl

  1. Smula ner jästen i en rymlig degbunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, solrosfrön, pumpakärnor och mjöl. Arbeta samman till en smidig och fast deg.
  2. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.
  3. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och rulla ut varje bulle till en ca 25 cm lång längd.
  4. Tvinna varje längd och placera på bakplåtspappersklädda plåtar, 3 eller 4 bröd på varje. Strö över lite mjöl. Täck med bakduk och låt jäsa i 20 min på varm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 C.
  5. Grädda i ugnens mitt i 15-20 min. Ta ut och låt bröden svalna på galler. Servera till ost eller med lite flingsalt och en god olivolja

Detta receptet kommer från tidningen Lantliv Mat & Vin. Helt fantastisk tidning och helt underbara recept. Har redan gjort fyra stycken därifrån...


 



 

Testa att göra dessa en ledig dag/kväll, det går alldeles utmärkt att frysa in dom sen och tina upp dom. Lägg in dom i ugnen lite, så känns de som nybakta!

 


Butikstips



Den här underbara butiken går jag alltid till när vi är i Fredrikshamn. Det är en dansk butik med både gamla och nya saker i. Helt enkelt underbar. Hittar alltid något där som jag kommer hem med. Den ligger på gågatan mot Skagenhållet till, lite svårt att förklara. Man får gå en bit på gågatan, till konstverket som ser ut som en båt, där ligger dett! Önskar att såna här butiker fanns fler av i Sverige, blandat med smycken, kläder, inredning...Vet inte varför jag gillar just den här, men det är väl för att hon har blandat gammalt och nytt. Gå dit nästa gång ni är där.
Nu är det dags att frukosta och sen åka till jobbet! Ha en bra dag allihopa! Kram kram



Shoppingsugen...

Är inne på min tredje dag av många....(70) och det går bra...är så fokuserad på detta att jag ska klara det!
Men det kommer bli tufft, det vet jag!

Under tiden, vill jag baka kakor, bröd för att i alla fall få in doften och vad passar inte bättre än att shoppa ett förkläde! Är sugen på någon av dessa, men kan inte bestämma mig för vilken färg...

Bilderna är från Nyttadesign som har designat dom och som även säljer dom i sin webbshop!

Vilken tycker ni jag ska ha? Tycker om dom allihopa på sitt sätt.

Kram kram i vårsolen


Helg i Skagen...härligt tycker vi!




Nu drar vi iväg till Skagen över helgen för att fira Markus pappa som fyller år. Det ska bli så underbart att komma iväg, lite mycket just nu som händer. Vi ska bara ta det lugnt, njuta av ledigheten och solen förhoppningsvis och dricka öl, spela golf och kanske shoppa lite.
På måndag drar mitt nya liv igång...bland annat ska mitt sockerberoende bort, lite synd när vi fick den söta burken av Fröken Svalan för några veckor sedan. Vad som ska hända får ni se här på bloggen, det enda jag kan säga att jag är så fokuserad!
Kram kram o ha en riktigt skön aprilhelg!


Påsk i Kalmar...

Har haft underbara dagar i Kalmar hos vännerna två. Det bjöds på fint väder, dryck, mat och lite shopping. Som vanligt åkte vi till Paradisverkstaden på Öland för att insupa all fin keramik. Tyvärr blev det inget shoppande, får bli nästa gång vi åker dit. Det är ganska dyrt tyvärr, men sen får man en vacker produkt med sig hem! Är sugen på att köpa lite ljusstakar i olika former och färger, här är ett kort från den gröna avdelningen.



Vill ha! Vill ha! Vill verkligen ha!
Men det fick bli lite annat istället, köpte ett par vårjeans, vårskor, vårsjal och en till Marimekko skål i klarglas...Mycket vår blev det i den meningen! Åkte förbi Fröken Svala på hemvägen och hämtade vårt loppisfynd som dom hade gjort åt oss, ett runt pelarbord. Det ska vi måla svart, samma som spöklampan och sen ska det få stå i vårt vackra vardagsrum när det är färdigt! Tror det kommer bli ursnyggt mot allt det vita. Idag är det bak och matlagning som gäller. I eftermiddag kommer Markus familj in på middag och då vankas det senapsmarinerad kyckling, en vårig potatissallad, dinkelbaguetter (hembakta av mig), och till sist limecheesecake...mums! Är lite sugen på att föra citrusskorpor med, får se om jag orkar. Men bilder kommer på loppisfyndet och på maten! Nu är det dags för en stor kopp kaffe och tidning. Snart är det även dags att köpa en gaoslgrill, har hittat en som vi är sugna på! Får se vad vi kommer hem med.

Kram kram o njut av sista lediga dagen...kortvecka på jobbet för alla, själv jobbar jag bara tis-tors. Ska till Skagen över helgen och fira Markus pappa.


Överraskning i brevlådan

Blir alltid lika glad när jag får en överraskning, och igår kom en tidning i brevlådan som jag inte sett förut. Visste inte om att jag hade beställt den, men så har jag ju dåligt minne, så det hade ju inte varit ovanligt om jag glömt det. Det var tidningen Lantliv som har gjort en mattidning...I like it a lot! Hade tydligen tagit ett nummer i somras när jag förnyade min prenumeration, och nu kom den i form av Lantliv mat och vin! Är i Kalmar hos Emma och Mattias över påsk och kommer därför inte blogga, bilder kommer efter påsken med bilder från Kalmar. Vi ska laga mycket mat och har med mig tidningen, så vi kanske testar en och annan maträtt bl.a. sparrissallad med lax, räkor och pepparrotsdressing...gott eller hur?




Glad påsk och ha en supertrevlig helg med mycket mat, dryck och godis!

Påskkramar Ladypion


RSS 2.0