Examensblommor...

img_0169 (MMS)

Fick dessa underbara blommorna av Emma och Ia i examen! De hade skickat blomsterbud, så gulliga att dom kommer ihåg! Kan ni gissa vilken blomma det är?? Tre fullutslagna och två knoppar..me like! Bilder på mina andra presenter kommer snart! Det blev överraskningsfest i fredags som Markus hade ordnat! Mannen min är helt underbar! Nu är det natti natti för mig. Är så slut efter fest i dagarna tre! Kram


På Åhlens hittade jag tyg till...

img_0165 (MMS)

På Åhlens hittade jag tyg till utemöblerna på balkongen! Ska sy kuddar och kanske en duk om det blir tyg över! Tyckte tygerna var så fina och somriga! vad tycker ni? Men sy blir en annan dag för idag tar jag examen och det ska firas ordentligt! Kram kram


Smygtitt......

img_0164 (MMS)

Smygtitt.....dessa bl.a. sydde jag idag istället för att städa! Gjorde lite andra saker med, men det får ni se vid ett annat tillfälle! Köpte tyget för något år sedan, tror jag betalade 50 kr för fem meter...billigt! Älskar verkligen detta, vill ha mer! Kram kram


Plockade liljekonvaljer när jag var ute på...

img_0161 (MMS)

Plockade liljekonvaljer när jag var ute på promenad tillsammans med mamma o pappa! Så härliga att lukta på och så vackra att se på...lite närmare sommaren kommer vi varje dag.


Spring i benen...

Jag har spring i benen...eller det kanske ändå är fel ordval för jag har sån grym träningsvärk i mina ben och ikväll är det dags för ruscher på grusplan...aj aj aj! Men det går framåt och neråt så därför pushar jag mig lite hårdare just nu! Har satt ett mål att klara till midsommarveckan...Har dock fått ont i ryggen, svanken, efter träningspasset igår. Har tendens för att svanka...och vi körde ett hårt pass igår så det blev spikmatta efter träningen och spikmatta innan träningen för mig.



Men jag har i alla fall spring i benen vad det gäller hemmet och framtiden. Vill göra om i vårt hem, med lite tapeter i vardagsrummet, det sista finliret i gästrummet och sen i sovrummet. Får inte skön känsla i sovrummet men det kommer nog komma. Har planer att ta in gungstolen som mamma vill bli av med och sen sätta upp hyllplan, böcker och tavlor på väggen! Tror det kommer bli kanon, men det får nog bli ett höstprojekt...eller en regnig dag när jag är mer rastlös. Ska bara hem till mamma och pappa och rota fram stolen...står längst in i en garderob....om du läser detta mamma (du får gärna kommentera, det är inte farligt), så är det bara att röja och sen slå en pling så hämtar jag den...

Ska pyssla lite den närmaste veckan med både tyg och papper. Har lite tygprojekt som jag har påbörjat men inte avslutat, så det får bli en skärpning på det. Ska även fixa det sista papperna bland mina recept. Har suttit och rivit ut alla recept som jag kan tänka mig använda från de sista två årens buffé och andra tidningar. Har rivit ut allt, och sitter nu och sorterar dom i olika grupper så att jag och Markus lätt hittar. Har även lite funderingar kring framtiden, men det är tyvärr bara planer än så länge. Förhoppningsvis så kan jag någongång berätta vad det handlar om, men än så länge är det bara i mitt huvud och i min inspirationsbok.

Idag blir min sista dag på praktiken på Ellos, ska dit nästa vecka och luncha med min handledare och säga hejdå och avsluta på ett bra sätt. Jag har lärt mig otroligt mycket och jag är glad att jag fick vara på Home & Lifestyle.

Bara tre dagar kvar till examen...nedräkning pågår!
ps. ska testa min balklänning nästa gång jag är hemma för att se om jag har någon chans att komma i den i sommar, för då ska jag (mamma) sy om den lite så att den passar till Annika och Davids bröllop i början av augusti. Fortsättning följer på detta kan jag lova...dock ej inom den närmsta tiden...ds.



Pion och värme

Tillbringade lördagen på härliga Bohus-Malmön, där min bror och hans fästmö har stuga. Det var jag, min syster och lilla Ebba, mamma och pappa, bror min med fästmö och deras tre härliga töser: Johanna, Ida och Sofia. Vi skulle fira brorsan som fyllde fyrtio år. Han fick världens bästa present: ett frieri från sin Annika. Han friade själv för tolv år sedan, men vi kom fram till att det var preskriberat så då tog Annika saken i egna händer och friade. Så nu hoppas vi på ett bröllop nästa år. Stort grattis! Lördagen bjöd på riktigt gott väder: sol, sol och åter sol. Brände mig som vanligt, alltid lika skönt att lägga sig på kvällen och känna värmen från dagen....

Igår åkte jag och köpte lite blommor till balkongen, det blev lite smått och gott.



En kundvagn full av godbitar till balkongen!



En hortensia som förhoppningsvis kommer blomma vita blommor, kallas för hortensia bride...



En pion, som heter sorbet och ska vara lite ljusrosa...hoppas verkligen att jag fixar detta!

Ska köpa stöd till pionen på väg hem, den ska planteras grunt, men kände att den inte får något stöd. Den är lite ranglig. Men får hoppas och be till blomgudarna att jag ska klara av att driva upp den.



Köpte i torsdags efter intervjun, tre stycken snittpioner. Dom doftar så gott och är så otroligt vackra.

Kram kram, nu är det dags för mig att söka lite jobb och praktisera lite.
I veckan tar jag examen...jippi!


Nej!




Nepp, så fick jag inte jobbet! Har gått o väntat hela dagen, visste att det kunde ta några dagar innan jag fick svar. Men testade att gå in på hemsidan för att kolla om dom lagt ut butikschefstjänsten och det hade dom. Eftersom den inte fanns där igår när jag kom hem så visste jag att det var kört. Ringde därför upp och frågade om jobbet. Då sa hon att jag inte gått vidare, att det berodde på bland annat att jag inte var tillräckligt framåt och pushig när jag provjobbade igår....
Nej, det är ju lite svårt tänkte jag när jag inte kan sortimentet! Men det sa jag inte, utan önskade dom lycka till! Vet att det är bäst att vara så partisk och trevlig som möjligt, annars kommer det komma tillbaka!

Så nu vill jag dra täcket över huvudet, men istället ska jag kämpa ännu hårdare med min viktnedgång och hitta motivationen att gå vidare med nya jobbsök!


Tick tack, tick tack....

Åh vad jobbigt det är att bara gå och vänta...i dagarna så avgörs min närmaste framtid! Har sökt ett jobb som butikschef för en nyöppnad butik i Alingsås. Det hade varit nära hem, roligt att få jobba i butik igen och att få jobba med kläder. Men just nu så väntar jag bara på telefonsamtalet som ska berätta om jag får det eller ej. Jobbig väntan!

Apropå väntan, så kan de här vackra klockorna hjälpa en på traven. Dessa kommer från ett Göteborgs företag som heter Vintage by Fé, som är relativt nystartat! De har inspirerats av unika smycken och accessoarer med själ som är antika. Riktigt snygga. Gå in och inspireras, shoppa och bara njut. De har även öppnat en butik i Linné precis.
Åh vill ha!





Klockorna kommer från Vintage by Fé

Tick tack, tick tack, tick....


Pelargoner

Köpte pelargonsticklingar av en tant när vi var på Kilanda marknad i torsdags...

Säg hej till:



Hollywood Susan är en liten pelargon, nämligen dvärg



Anna Paulina som är lite starkare pelargon än dom andra



Grandad Mac som är en stjärnpelargon



Dr Westerlund, en doftpelargon

Nu ska vi se om jag klarar av att driva upp dom lite mer, jag kommer behöva plantera om dom om någon vecka. Dom trivs bäst i lerkrukor, och vill ha näringsrik och välgödslad jord som gärna är uppblandad med lecakulor. Det är viktigt att låta jorden torka upp mellan vattningarna. Pelargoner tycker inte om "våta fötter". Ge din pelargon värme, sol och kontinuerlig näring så kommer du förhoppningsvis få fina blommor...Det ska bli spännande att få lite blommor på dom, om jag nu klarar det. Ska ställa ut dom sen, men får vänja dom vid utelivet!

Väntar svar angående eventuellt jobb med, håll tummarna ni som läser min blogg!

Kram kram


Det blev en...

I morses blev jag "moster"!! Det är Markus syster som fick sitt tredje barn och det blev en tjej. Jaaa!!
Hela 52 cm lång och 3975 gr stor var lilltösen!
Ett stort grattis till föräldrarna och till Hampus och Hugo som nu blivit storebröder till en alldeles underbar tjej!




Smör....





Tre såna här paket har jag gått ner i fett...det gör att jag får en sporre att fortsätta kämpa för att nå mitt mål!!

Har börjat titta på royalistmiddagens meny...hur många rätter bör en royalistmiddag ha??

Kram kram

Glömde...

Glömde ju av att berätta att jag och Markus fick present av min svärmor...en skål med godis...Markus fick godiset och jag fick en vit liten margrethe skål (350ml) det är den som är orange på bilden. Så himla gulligt! Anne-Marie sa det att eftersom du inte äter godis så får du något annat.
Nu har vi många skålar i olika färger, men vill ha fler...och locken med...

En färgkavalkad...



Bilden kommer från mepal.com

En klassisk Margretheskål från Rosti designad 1950 av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn. Margretheskålarna är tillverkade i melamin och är mycket hållbara och stadiga. Skålarna har en gummiring i botten så att de inte glider på köksbänken. Perfekta att blanda och vispa i. 
Vi är så nöjda med dom, använder dom dagligen till matlagning eller bakning. Nu finns tydligen också en i rostfritt stål, ännu bättre för bakning. Men får se om den kommer komma hem...kostar lite mer.

Vilken färg vill du ha?


Balkongen...eller terassen....

Igår kom Markus pappa in och hjälpte till med att färdigställa balkongen, eller terassen kanske man ska säga...ca 16 kvm stort...jag servade med kaffe, fika till herrarna. Det minsta jag kunde göra. Här kommer lite bilder som jag tog med mobilen, ska fixa lite snyggare en annan dag, piffa till lite mer...håll till godo!



Köpte färska kryddor till balkongen...härlig känsla att plocka färskt till maten.

Infälld belysning i ramen längst ut...



Vår älskade grill som vi använt hela helgen...vilket saftigt kött det blir!!



Markus skruvade ihop lådor enligt min beskriving, som vi kan ställa blommor, ljus på, eller en extra sittplats för barnen. Sen kan man vända på den så har man en planteringslåda..smart! Vi orkade bara göra en igår, så vi får ta och bygga fler en annan dag!



Så hör blev belsyningen på kvällen. Vi var så trötta igår, men var tvungna att stanna uppe och se hur det blev...är så nöjda med resultatet! Ska bli skoj att få sitta ute en varm sommarkväll och njuta av livet!

Ha en bra måndag, idag är det jobb, träning och vägning! Håll tummarna!


Tävling...

Vill du vinna dessa strumpor??

Bloggerskan Anette som har bloggen Lantlif, har en tävling där du kan vinna dessa fina strumporna från Odd Molly! Anette firar att hon har haft bloggen i tre år. Senare i vår kommer det en bok från Anette om inredning, shabby chic! Denna blogg hittade jag för ca 1,5 år sedan och följer hennes blogg varje dag mer eller mindre. En inspirerande blogg. Kika in här.


Helgen...

Förlåt att jag inte bloggat på några dagar...har haft fullt upp på jobbet (praktiken) och hemma. Har som Fröken Svala, bloggtorka i och med att hemmet ser ut som en svinstia....

Har hunnit med fyra träningspass denna vecka, kanske blir det ett femte idag. Men vet inte om jag orkar det! Det är riktigt skoj, och nu har jag fått lite mer inspiration av min syster som tipsade om en bloggerska på mama. En träningsblogg för gravida, och småbarnsföräldrar. Ja, jag vet att jag inte faller in i den kategorin, men hon är så inspirerande! Ger tips på träning hemma, mattips och vad man bör tänka på. Och det bästa av allt är att hon är personlig tränare och har erfarenhet av detta själv. Så jag tipsar er att gå in på den, ni som vill få motivation!!

I veckan fick vi hem vår grill, eller som grannen sa: Det där är ingen grill, det är en weber!! Haha, i alla fall så monterade Markus upp den igår, gasolen är införskaffad så nu väntar vi på att det blir grillväder! Men det verkar tyvärr inte lovande, ska vara runt 8 grader och regna i morgon....ahhh!!! 

Så i morgon blir det städning, storstädning med lite röj! Ska försöka få i ordning på vår klädkammare, men det finns ju en till som äger lägenheten som fortfarande inte har packat upp alla sina kartonger från flytten och var står kartongerna??? I klädkammaren! Blir så frustrerad att det inte blir gjort, men nu har Markus lite väl mycket på jobbet, så jag säger ingenting...(förutom här på bloggen då...oops!)

Bilden från IKEA.

Vad tycker ni om detta hemmet? Visst är det fint! Jag har en svaghet för tegelhus, om dom är så fina som detta är, annars kan det kvitta! Härligt att se att det inte bara är en vit färgskala, utan att det händer något i rummen. Det ger en viss djup i hemmet och en känsla att man faktiskt bor i hemmet. Ett tips om man har några EU-pallar liggandes hemma eller på jobbet...måla dom vita, eller en annan färg och sätt ben på dom så har du fått ett schysst soffbord. Eller ställ flera på varandra så har du en säng eller divan. Ställ två mot en vägg, så har du en snygg huvudgavel till sängen.
Det blir kanonfint, det gäller bara att man vågar och testar lite. Blir det helgalet, ja då har du testat och offrat kanske en dag på målning och möblering. Men, vad tusan! Du lever ju bara en gång och du måste våga!




Bilderna kommer från Expressen, ett hemmahos reportage!
Jag har för mig att familjen som äger huset bor i Danmark, danskarna kan detta med inredning!

Dags för mig att jobba några timmar innan det är fredagsmys med grillat eller räkor!

Kram kram på er

 


Siffror....




Siffran två!! Ja, så många kilo hade jag gått ner på tre veckor. Ska egentligen vara glad över det, men vi kom fram till att det inte har minskat på fett, vilket inte är bra. Så nu måste jag skriva upp precis allt jag äter, vad jag tränar och sen ska jag väga mig igen nästa måndag. Har det inte hänt något då, så får vi försöka ändra på något. Därför känns det inte jätteroligt, men det går åt rätt håll i alla fall och det är det viktigaste.

Sov gott nu!

Kram kram


Saknas...

Skickar en uppmaning till er bloggläsare...vad är det ni saknar i webbbutiker?
Något speciellt som ni inte kan hitta?

 
Bilden är från SPV.

Skriv gärna och berätta, så kanske ni kommer ha tur en vacker dag och hitta det i en webbbutik nära dig!!

Dags för träning och vägning och när jag kommer hem hoppas jag att grillen är upppackad...


Underbar helg

Denna helgen har varit i socialt tecken. I fredags blev det after work tillsammans med några av grannarna. Efter många försök med att pumpa TRE cyklar kom vi iväg till restaurangen och after worken kunde börja med god öl och god mat. I lördags blev det sociala rundan till Kilanda där Tina, Mattias och Nils?? (Vilde, Olof, Knut...) bjöd på god lunch o fika. Alltid lika mysigt att umgås, och lilla Nils skrattade igenom hela besöket. Sen blev det en tur till Gråbo för att lämna spjälsängen som vi fick av Markus syster...eller låna rättare sagt, eftersom dom nu ska barn vilken dag som helst. Vi skulle även åka till mina föräldrar i Ingared och hämta/lämna lite saker, men då var mamma o pappa och fikade i Nääs, dit vi åkte. Ett jättemysigt hus, två meter från Sävelången, där dom har ett fik och ett galleri på övervåningen. Så där blev stoppet.

Bilden är tagen på galleriet i Nääs, en glasballong som svävar i luften...en fröjd för ögat!

Sen var vi så trötta så vi tog det bara lugnt på lördagen. För i går var det dags igen för sociala rundan, där stoppet blev Sjövik och ett par kompisar som fick barn i februari. Lite fika i solen i några timmar och sen var jag som en signalkräfta...ahh! Åkte även till Markus föräldrar och tittade på de nya inköpen som gjorts. Till middag gjorde vi egna hamburgare, med rotgrönsaker och en kall sallad med lite fetaost på toppen. Mums, vad gott!
Nu är det en ny vecka och nya tag vad det gäller kosten, träningen och jobbsökande.



Bilden är tagen från Sagaforms hemsida, en hamburger press som fixar perfekta hamburgare, en present från syster Annica och Daniel i inflyttningspresent. Man tackar!

Ha det så bra och sköt om er!


RSS 2.0