Dröm

Igår var jag och strosade på stan, fick syn på en snygg korgställning i luffarslöjd. Jag har letat länge efter en sådan, den som jag egentligen vill ha kostar för mycket...men nu fanns den här varianten. Tyvärr är den inte lika hög som önskemodellen, men men. Det blev ingen med mig hem, tänkte eventuellt önska mig den i julklapp av tomten...



Bilden är tagen på Balders Hage i Alingsås. Den är 44 cm hög...



Här är originalmodellen jag vill ha, ursäkta bilden, den är lånad. Denna är hela 67 cm hög och finns just nu tills bäst pris på inmyhouse. Också en önskeklapp



Men något som fick följa med mig hem var detta vackra myrtenträdet. Affärshuset i Alingsås fyller två år i helgen och då hade Elegance blommor specialerbjudande på myrtenträd. Så stor har jag inte sett på länge till så bra pris. Oftast brukar dom vara små, vilket jag nästan kan tycka är finare, lite smäckrare. Men jag var ju bara tvungen att köpa en sådan, det lilla myrten får jag hoppas jag får i present någon gång...(detta var en hint till dig min älskling). Tydligen ska dom inte vara så svåra att sköta...aldrig torka ut, utan vattna ofta och helst duscha av dom ibland. Det är det jag brukar göra med mina växter, minst en gång i veckan får dom en dusch....snäll jag är!

Ikväll blir det gäster med gester...nej, vi får sällskap av Markus kusiner med respektive och vi ska basta, bada i poolen, äta mycket gott och dricka ännu godare...Ska bli skoj att träffas.

-Lady Pion-


Oj oj oj...jul på Ellos....



Behöver inte säga så mycket mer, men detta är lite av mina verk, eller delar av det som jag gjorde på min praktik....kul att se dom "live". Kökshanddukarna säljs i tre pack och julstrumpan är en produkt för sig.



Bilderna är från Ellos, gå in och handla redan nu, finns mycket fina saker för julen och hemmet.

Vilken tror ni är min favorit???

-Lady Pion-


Mormor


Idag skulle min älskade mormor fyllt år, närmare bestämt 96 år. Men tyvärr gick mormor bort i julhelgen 2008. Saknar henne otroligt mycket men vet att hon har det bra tillsammans med morfar nu. 
 



Min mormor Anna-Maria.

Sköt om morfar nu och hälsa honom så att jag saknar honom så syns vi om många många år. Då ska jag berätta allt om hur mitt liv blev.

-Lady Pion-


Hemnet, otroligt bra inspirationskälla


Hemnet är en helt fantastisk inspirationskälla. Jag kan surfa omkring i olika städer för att finna hus, rum och tips på vad jag vill ha och vad kan drömma om. Detta huset hittade jag i stadsdelen Tofta i fina Lidköping.




Huset är byggd 1904 och jag blev helt såld på det. Tycker om den grusade planen, och den amerkanska verandan. Färgen på huset var också helt underbar.



Huset ligger i anslutning till Villa Giacomina parken. Parken anlades 1791. Syftet var att anlägga en engelsk landskapspark, där naturens egen skönhet skulle framhävas. Visionen var ett böljande beteslandskap med utblickar över Vänern, med staden och Kinnekulle som fond. Andra för den engelska parken typiska element är slingrande gångar, bäckar, broar och ett lusthus. Skogen är till största delen öppen och lätt att ta sig fram i. Parken består av en blandning mellan främmande träd och för platsen naturliga trädslag. Parken utgör idag en viktig grön lunga för både omgivande bostadsområde som för Lidköpings stad som helhet. Parken ligger i anslutning till Skogshyddan, där det finns servering, minigolfbana och parkeringsplats.





Här är en närmare bild på huset och ingången. Tyvärr var inte insidan lika fin, men det går ju alltid att fixa för den som köper huset. Vad är då felet....jo som sagt, det ligger i Lidköping. Lite fel för oss men huset tar jag med mig i min inspirationsmapp och tar fram när inspirationen behövs.

Bilderna kommer från hemnet.

-Lady Pion-


Kalmarshopping

Har precis avnjutit en fantastiskt god lördagsmiddag: fläskfilé och kantarellpanna. Himmelskt gott och lagat av värden Mattias. Nu är vi nere i Kalmar och hälsar på Emma och Mattias, vägen ner igår tog otroligt lång tid med tanke på väglaget och en timmes kö pga olycka. Idag har vigts åt shopping. Vi åkte till ett köpcenter som firade ettårs jubileum och vi alla kom hem med några påsar...

Köpte detta fina nagellacket: cool camel, en färg som påminner om lera enligt min kära sambo. Det blev väldigt fint, även om jag inte är någon hejare på att måla naglar. Tips till nagellacksälskare i alla fall. Känns höstig, men kommer nog funka väldigt fint på sommar till ljusa kläder.


Köpte även ett par ringar på Lindex, sex stycken för att vara exakt. Tycker om dom väldigt mycket, kul att ha en grupp men ringar på sig. Och känner jag att det är för mycket, så plockar jag bara av några. För övrigt hade Lindex otroligt mycket fina saker, både kläder och även accessoarer i alla dess former.

Om en stund är det dags för traditionella pubbesöket: Pipes of Scotland. Otroligt härlig pub och personal.

-Lady Pion-


Vårt vardagsrum....

Så här ser vårt vardagsrum ut:



Tyvärr tillhör inte detta oss, bilderna är från Ikea, men jag skulle gärna vilja ha delar av det. Fönsterna och ljusinsläppet, takhöjden, dekorationsbollen med blommor i...


 
Svanen kanske inte hade fått vara del i vårt hem/liv.

Men det är helt fantastiska bilder och det lite puderromantik över det. Lite influenser från Marie Antoinette, Stolthet och fördom känns detta som. Vilket är rena himmelriket för mig som älskar den tiden, och hade gärna varit med och burit kläderna. En modern tappning av slotten i England/Frankrike har Ikea gjort. Tycker att ikea blivit bättre och bättre på att visa upp bilder som inte är direkt från katalog. Som inte männsikor kan köpa rakt av. Nej, på dom här bilderna är det mer en inspiration, hur man kan anamma delar av det. Att drömma sig bort till det man vill ha och det man drömmer om. Jag ser som sagt puderromantik, Stolthet och fördom scener, vad ser du?

-Lady Pion-


Lamino i sol...tjuvkik

Tjuvkik på vardagsrum...


Ger er en liten tjuvkik på vardagsrummet och presenterar min och Markus älskade och knarrande laminofåtölj som står och skiner i höstsolen. Den är från min farmor från början, men när vi fick den var den trasig och stoppningen hade gått sönder. Vi lät den stå ganska länge, då det kostar mycket att renovera den. Men i vintras tog vi tag i det och lämnade in den för renovering och omklädning. Vi fick reda på att stommen är i två trämaterial, teak på armstöden och ek på resten. Vi klädde om den i grått fårskinn, mjukt och gosigt. Tanken är att vi ska köpa en pall till den, men dom kostar ganska mycket så det står långt ner på prioreteringslistan. Får se om vi kanske springer på en på loppis någon dag. Laminofåtöljen är designad av Yngve Ekström 1952. Vår är en av dom allra första vilket känns extra skoj. Dom tillverkas av Swedese och det finns fler modeller i samma serie...bla. en för barnen...

Lite tjuvkik som sagt ifrån vardagsrummet...ni ser inte så mycket, men det kommer komma i nästa inlägg. Är ni nyfikna? Idag och igår har jag putsat alla fönster här hemma, det tar sin tid men nu ser vi ut. Känns väldigt skönt.

-Lady Pion-


Två favoriter

Två favoriter just nu:



Min tennlåda som jag köpte på loppis i Falköping i somras. Tyckte så mycket om den, men visste inte vad jag skulle använda den till...men nu har jag hittat användningsområde för den fina lådan.



Nämligen att ha mina stearinljus. Inte för att dom får stanna där så länge, jag tänder ganska många ljus om kvällarna....det blir till att fylla på ofta.



Min andra favorit just nu är detta huset, ett hus som är byggt 1922 och som är till salu. Var på visning igår och jag är helt förälskad. Det är mycket att göra, det ska inte förnekas men det har sån potential. Bilden visar hur huset såg ut när det byggdes. Ska försöka få med mannen min på visning, budgivning är redan igång...inte bra.



Så här ser huset ut idag...igenvuxet och mycket att göra, men helt klart förälskelse från min sida. Bilderna kommer från fastighetsbyrån.


-Lady Pion-


Vår lägenhet i bilder...del: bibliotek/whiskeyrum


Har som jag skrev i tidigare inlägg, fått klagomål att jag inte visat lägenheten som vi bor i. Så här kommer delen som jag och M trivs väldigt bra i och som är det första man ser när man kommer in. Nedan ser ni en ritning på lägenheten och första bilderna är allrummet på ritningen och jag och kallar det för bibliotek/whiskeyrum.





Bilden kommer från Trollängen, som har byggt lägenheterna. Lägenheten är på 111,1 kvm och klassas som 4 RoK...




Detta rummet sa vi från början att vi skulle ha som bibliotek/whiskeyrum, och det känns bra att det är det första som man ser när man kommer hem. Det är värme i detta rum, både med möbler, tapeter, färgvalen och ljuset som flödar in.



På hyllplanen har vi böcker och lite whiskeylådor (tomma) för det estetiska. Jag har dock fått förbud att lägga vissa av mina böcker där...tydligen passar inte rosa chic litteratur in i stilen. Så dom är bannlysta, men en och annan kan man fortfarande skymta på hyllorna.



Detta symaskinsbord köpte jag och min svärmor på Vinden för några år sedan. Det är tungt och symaskinen finns fortfarande kvar, har inte vågat använda den ännu.



Fåtöljen införskaffade vi i vintras, en helt underbar skön fåtölj med fotpall. Den används flitigt tillsammans med en bok/tidning och en kopp te eller för mannens del: whiskey.



Detta skåp köpte vi i en antikaffär för några år sedan, ställde i förrådet i vår gamla lägenhet och väntade på att vi skulle hitta ett hem så att den fick plats. Skåpet stod i ganska många år i förrådet, jag var nere ibland och tittade till det, så att det inte hade tynat bort. När vi var på visningen, visste jag med en gång var skåpet skulle stå och vad vi skulle ha det till...ja, det har blivit ett kombinerat vinförvaring/lagring coh whiskeyskåp. Men det känns som det är till för det. Förut hade vi all vår alkohol i köksskåpen, och fick plocka ut dom främre flaskorna för att komma åt de som stod längst inne. Men nu har dom funnit en bättre plats. Alla bilderna är mina egna.

Detta rum är som sagt en favoritdel av lägenheten, vad tycker ni om rummet?

Idag ska det bli ett IKEA besök igen, fann ju inte allt senast och orkade inte åka ner i helgen. Så det blir en snabbvisit, fort ner: plocka varor och sen hem igen...

Nästa bildvisning blir ???

-Lady Pion-


Igår...

Igår var jag och besökte Sveriges stolthet: IKEA. Tog en tripp med mor o far, för att inhandla lite saker till hallen som vi ska fixa i ordning. Men, tyvärr fanns inte allt hemma så jag kom hem med halva hallinköpet. Tråkigt, men det ger ju i och för sig en anledning för mig att åka tillbaka inom en väldigt snar framtid. Jag och mannen är dock inte överens om skoförvaringen som vi ska ha. Jag tycker att vi ska bygga ett eget med två stycken köksskåp, men mannen min tycker vi ska köpa ett som är färdigt. Får se hur den kampen slutar.

IKEA är ju ett helt fantastiskt varuhus som ger så mycket inspiration och köplust. Oavsett om du har ett nybyggt hus/lägenhet/shabby chic/romantiskt/industri/årgångsstil (50-60-70-80-90-00-tal) så finns det något för alla. Antingen köper man deras koncept och saker rätt av och möblerar efter katalogen eller så köper man deras produkter och gör det till sitt eget. Det ni kan göra är att om ni målar/tapetserar eller förändrar produkten så gör ni det personligt och ni får en unik stil till ert hem. Nedan följer lite inspirationsbilder från det fantastiska varuhuset. Dröm er bort till ert favorithem eller rum men glöm inte att ni själva kan åstadkomma mycket i ert eget. Lite fantasi, färg, och verktyg så kommer ni långt.



Ljuset faller in så otroligt fint i detta vardagsrum, som andas landsbygd: England med lite professorkänsla. Ett rum som jag skulle trivas bra i, fina enkla bokhyllor som går ända upp i tak och som man kan tro är platsbyggda men som jag tror är bokhyllan Billy. 



Konst behöver inte hänga på väggen, det kan vara minst lika snyggt att ha på golvet, dock bör man nog inte ha detta i ett rum som barn ska använda...Soffbordet som egentligen är en EU-pall är helt genialisk...har tipsat om detta tidigare, men industrin är närvarande.



Detta vardagsrum är också en favorit, i alla fall vissa delar. Soffan som är gigantisk är egentligen tre stycken schäslonger som dom har satt ihop på rad. Jag kan se mig där i soffan tillsammans med ett glas vin och en film eller ännu bättre en tidning. Liggande panel på väggarna och ännu en gång, bokhyllor till tak...me like!

Alla bilderna kommer från IKEA.

Har fått lite klagomål/önskemål om att jag inte har visat upp lägenheten som vi bor i. Det kommer komma, ska ta lite bilder när solen ligger på, så att det blir ett naturligt ljus. Lovar att nästa inlägg kommer vara lägenhetsbilder.

Nu är det fredag och vinet är framtaget och maten inhandlad. I morgon är det städdag i föreningen, ska bli härligt att vara ute och greja om nu vädret är bra.

-Lady Pion-


RSS 2.0