Hösten...


Ellosprodukter....me like

Hösten på Ellos kommer bli alldeles underbar, satt häromdagen och surfade runt bland massa nätbutiker och fann dessa godbitar på Ellos. Jag vet att höstens inredning på Ellos kommer bli helt fantastiskt! Och hur vet jag det? jo, därför att jag tillbringade nästan 12 veckor på Ellos Home & Lifestyle i våras. Det ska bli spännande att se katalogen och produkterna, lite kommer få komma hem till mig. Kanske blir det denna kudde och fågelbur....och sen väntar jag och hoppas på en lampa som jag verkligen hoppas kommer komma.

Nu är det "bara" en vecka kvar tills jag börjar jobba...tisdagen den 10 augusti smäller det. Nervöst är det. Men innan dess är det sommarens finaste bröllop som vi ska gå på...Blir så glad när kärleken är runtomkring.

-Lady Pion-


Har semester men hittade denna underbara l...

img_0511 (MMS)

Har semester men hittade denna underbara lilla igelkott unge på en promenad idag...


Idag firar vi....

Idag för nio år sedan blev jag & Markus ett par och nu vill jag tacka dig för nio år tillsammans!

Älskar dig över allt annat! Livet är bra roligt när man är kär! 
Vill spendera hela livet med dig, I wanna grow old with you!
Puss din älskade




Hittade dessa kort som jag sparat genom åren som jag fått från Markus.



Denna hjärtstenen hittade jag på Öland för två år sedan när vi var där...

-Lady Pion-


Porslin i massor


Köpte som jag berättade tidigare att jag fyndade lite porslin och måste visa mina objekt.



Detta fat är från Rörstrand och heter Blomster, tyckte om att det var lite slitet, nästan så att det ligger en hinna med grått tyg över...jättevackert.



Ser inte stämpeln så tydligt, men visst är det Rörstrand...



Denna skål blev jag förtjust i med en gång, även min mamma blev det. Hon har en förkärlek för det blåa, och jag förstår henne. Det stod inte var den kom ifrån, men det gör ingenting. Den fick komma hem till mig ändå.



Köpte dessa två fat, ett lite djupare och fyra assietter för 80 kr...serien heter Linda och även den kommer från Rörstrand. Den hoppas jag ska förgylla min vardag antingen hemma men helst på torpet....



Ska ta och försöka läsa på lite mer om dessa serviser, kan vara roligt att veta bakgrunden till motivet och vem som har gjort dem.

-Lady Pion-

 


Klädkammarskåp


Var på Vinden idag och fyndade en byrå till klädkammaren, för bara 140 kr. Den slukar mycket och passar perfekt. Det medför att jag var tvungen att börja röja i klädkammaren...allt ligger ute i lägenheten. Det kommer bli toppen! Fyndade även en massa porslin till blivande torp...min mamma köpte lite saker med till sig själv och hemmet och en jättefin duk till torpet...bra att mamma har gått igång med torpsaker...





 Kommer rymma mkt skräp



Här inne kommer jag ställa alla mina blomsaker som just nu ligger i drivor...

Fyndade även en present till en kompis...men den kan jag inte visa upp nu, får se bild sen.

-Lady Pion-


Mandelskorpor med citrussmak, ca 40 st

 

100 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
2 dl (180 g) socker
2 ägg
6 dl (370 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 2 citroner

  • Sätt ugnen på 200 C. Grovhacka mandeln. Rör smör och socker vitt och poröst i en skål, och rör ner ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Blanda i citrusskalet och mandeln och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  • Grädda längderna mitt i ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 min. Låt dem svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda bitar, ca två cm tjocka. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten.
  • Rosta skorporna i övre delen av ugnen i 8-10 min, vänd andra snittytan upp efter halva tiden. Passa dom, det är lätt att dom bränns vid.

Detta recept går alldeles utmärkt att dubbla och det är väldigt lättbakat. Skorporna håller sig länge i en burk och är supergoda till kaffet eller efter maten. Använd en digitalvåg, som du nollställer efter varje ingrediens du lagt i, jätteenkelt och det blir precis rätt mängd, vilket annars är svårt att få.



Mumsiga skorpor

Dags för en kopp kaffe och en skorpa.

-Lady Pion-

 


Vinter...jag vet!

Vet att jag är tokig som skriver ordet vinter, men jag måste få visa dessa bilderna som jag hittade på hemnet, som för övrigt är en bra inspirationssida. Du får mycket tips på vad du ska och inte ska göra med ditt hem och för en liten stund så kan du drömma dig bort i hemmen. Var det än är...i utlandet, i stan, på landet, i Sthlm, på en ö, eller en gård kanske. Bilderna på denna gård, som är från tidigt 1700-tal var så underbara och gör att jag drömmer mig bort till julafton och ett härligt vinterlandskap.



Tänk er julafton med snöklätt vinterlandskap och tomten kommer smygandes på gården...



Eller dom söta rådjuren som spatserar lugnt i fruktträdgården
Foto från: Lrf Konsult

Nu ska jag ut i solen och värmen och ta vara på detta gorgeous väder som vi fått.

-Lady Pion-


Kakfat i porslin

Dessa otroligt vackra kakfaten från svenska De La Creme som skapats av återvunnet porslin från klassiska serier är ju helt underbara och somriga. Jag vill baka bullar, bjuda på saft och kakor och bjuda in till en en Bullerbysommarfika i bersån. Otroligt fina! Ett shoppingtips till dig som är på jakt efter en unik bröllopsgåva till någon eller dig själv.



Otroligt vackra, och riktigt härliga bilder



Foton från De La Creme

Så här står det på deras hemsida: Gamla tallrikar och koppar får nytt liv i Crème de la Crèmes våningsfat. En gängad stång utgör mitt i faten. Tallrikarna är fixerade vid stången med brickor och muttrar. Handtag är antingen en målad metallring eller porslinsknopp.

Undrar hur svårt det kan vara att göra såna själv? En diamantborr och väldigt mycket tålamod så går det nog. Projekt i sommar kanske??

-Lady Pion-


RSS 2.0