Mandelskorpor med citrussmak, ca 40 st

 

100 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
2 dl (180 g) socker
2 ägg
6 dl (370 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 2 citroner

  • Sätt ugnen på 200 C. Grovhacka mandeln. Rör smör och socker vitt och poröst i en skål, och rör ner ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Blanda i citrusskalet och mandeln och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  • Grädda längderna mitt i ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 min. Låt dem svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda bitar, ca två cm tjocka. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten.
  • Rosta skorporna i övre delen av ugnen i 8-10 min, vänd andra snittytan upp efter halva tiden. Passa dom, det är lätt att dom bränns vid.

Detta recept går alldeles utmärkt att dubbla och det är väldigt lättbakat. Skorporna håller sig länge i en burk och är supergoda till kaffet eller efter maten. Använd en digitalvåg, som du nollställer efter varje ingrediens du lagt i, jätteenkelt och det blir precis rätt mängd, vilket annars är svårt att få.



Mumsiga skorpor

Dags för en kopp kaffe och en skorpa.

-Lady Pion-

 


Kommentarer
Postat av: Emma

Bra att du har bunkrat upp. Kommer snart och äter upp dem igen :)!

2010-07-04 @ 20:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0