Royalistmiddag

I helgen som var hade vi en royalistmiddag tillsammans med goda vänner. I inbjudan stod det kungligt klädd och det var fri tolkning. Vi hade alla klätt upp oss och var på festhumör. Denna middag hade vi planerat i några månader, och nu var det äntligen dags. Här kommer lite bilder från middagen, om ni klickar på bilderna så blir dom större.


Dekorationskronor som vi hade lagt ut på bordet.


Det dukade bordet med nyinköpta ljusstakar dagen till ära.


En rosett på varje stol, allt för att göra det lite mer festligt. Ett bra tips att förändra en stol med billigt medel, kanske kan användas nästa gång du har fest eller bröllop.


Till förrätt som jag och Markus stod för: En oxfilésallad med rödbetor, sparris, ruccola och en dressing på pepparrot, citron.

.
Till varmrätt som paret Larsson arrangerade: Ört och ströbrödsbakat Berberie ankbröst trancherat i tunna skivor med en tryffeldoftande blomkålspure och potatis terinne smaksatt med timjan och parmesan. Till detta serverades även en balsamikoreduktion med fikon.


 Paret Carlborg/Gustavsson stod för desserten som var: jordgubbsmoussetårta med rabarber och vaniljfyllning med tillbörligt garnering.


Självfallet var tvn på hela dagen och kvällen, men vi hade bara på den i bakgrunden, och hade annan musik på, förutom när talen kom. Så vackra tal, så vackert brudpar.


Markus och jag, värdparet

Vi hade så roligt, jätteskoj att få klä upp sig och agera kungligt.Maten och dryckerna var helt underbara, skoj att vi delade upp rätterna, så blir det lite mer hemligt vad som serveras. Redan dagen efter påbörjades planering för nästa cheeriotema.

Nu är det dags för sol, och lite lunch.


Kommentarer
Postat av: svalan

Det var finfina grejer det;)

2010-06-22 @ 19:57:13
URL: http://frokensvala.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0