Hallens renovering


Har äntligen tagit tag i att göra klart hallen, om ni klickar på småbilderna så ser ni hur det såg ut inna. Kaos är ett ord att sammanfatta det hela. Vi hade planer på att sätta upp skjutdörrar, men det kostade alldeles för mycket så jag kom på en speciallösning....som vi dock inte har genomfört ännu. Får se om det sista kommer komma på plats.



På bilderna syns det att skorna står på golvet, hatthyllan som ingår i lägenheten är både för lågt uppsatt, för smal och inte så särskilt snygg.



Nu har det blivit mer ordning...



Ett nytt skoställ inhandlades på Ikea, ett lite längre och lite högre än alla andra. Det är svårt att hitta breda skoställ, det är som att det bara finns i standardmått vilket är 80 cm.
Skärpning, tillverkare!



Vi la sittdynor i grått fuskfårskinn på för våra gäster och en mysig liten rund lampa så att det alltid är tänt när vi kommer hem.




Vi (jag) byggde hatthyllan av mdfboard och målade vitt. Vi valde att sätta hatthyllan högt upp, både för att gästerna ska kunna sitta på skostället och för att vi skulle uttnyttja takhöjden som vi har. Vill poängtera att Markus satte upp hatthyllan, är inte så duktig på att borra. Eller rättare sagt inte vågat.



Konsolerna köpte vi och målade vita även dom. Det var svårt att hitta lite djupare konsoler. Mdfboarden är såpass tjock så att det var tvunget att ha lite djupare konsoler.



Vi köpte några ankarkrokar och skruvade fast.



Vi satte upp tapet för ett år sedan ungefär på andra sidan väggen och där har vi valt att ha ekspegel och tavellist. Det matchar väldigt bra, tapeten och eken på ena sidan och vitt på andra. Lite kontraster.



Har satt upp ett hjärta som välkomnar en när man kommer. Lite diskret hänger den på hallspegeln.

Det som inte har blivit gjort, det var att det skulle hänga ett draperi ifrån taket i linne. Så att vi kan dra för när vi vill och täcka det vi vill, men mannen min är lite skeptisk så vi väntar och se hur detta känns.

Vad tycker ni, blev det bättre eller sämre?

-Lady Pion-

 

 


Kommentarer
Postat av: svalan

Bättre! Kändes jättevälkommet i den nya hallen! GIllar den lilla vita lampan och sittdynorna på skostället.



Jag tycker absolut att draperiet ska upp.



Bra Jobbat Jenny och "Martin Timell" !

2010-11-17 @ 17:55:12
URL: http://frokensvala.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0